DOEL

De Crohn- en Colitis ulcerosa Vereniging vzw wil de kennis van artsen op het gebied van chronische inflammatoire darmziekten en het wetenschappelijk onderzoek in dit domein ondersteunen.

RESEARCH GRANTS 
Een beurs van 3000 euro wordt jaarlijks ter beschikking gesteld. De eerste schijf van 1500 euro wordt toegekend bij bekroning van het onderzoeksproject.
Na 3 jaar, bij het voorleggen van de eindresultaten wordt de 2de schijf van 1500 euro toegekend. Wanneer het eindresultaat niet kan voorgelegd worden, kan de eerste schijf worden teruggevorderd.

Het moet een goed omlijnd, origineel klinisch wetenschappelijk onderzoeksproject betreffen dat door de kandidaat zelf zal uitgevoerd worden aan zijn instelling ofwel in het buitenland in een centrum met bijzondere bekendheid voor onderzoek op het gebied van inflammatoire darmziekten.

Het onderzoek moet beëindigd zijn binnen de 2 jaar na het toekennen van de beurs. De commissie zal hierop toezicht houden.

DEADLINE
31 juli 2020 

WIE KAN INSTUREN?
- Dokter in de geneeskunde of onderzoeker in het domein van IBD
- Niet ouder dan 40 jaar

HOE INSTUREN?
Zend de volgende opgesomde documenten via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) naar het bestuur van CCV-vzw:
          * Curriculum Vitae van de kandidaat
          * Voorstelling onderzoeksproject: 2 A4 pagina’s; Situering van het onderzoeksvoorstel, klaar geformuleerde doelstellingen, een omschreven methodologie en afgelijnde onderzoeksperiode.

REVIEW PROCES
De projecten worden naamloos beoordeeld door een hiervoor door de CCV-vzw aangestelde beoordelingscommissie, die de onderzoeksvoorstellen op hun strikt wetenschappelijke en originele waarde beoordeelt.

Het bekroonde project zal worden bekendgemaakt tijdens de Webinar van zondag 4 oktober 2020.

Winnaars worden verwacht een report van hun onderzoek te schrijven voor het tijdschrift Crohniek, gericht op patiënten en hun omgeving.

Bij publicatie van de onderzoeksresultaten zal steeds vermeld worden dat het onderzoek uitgevoerd werd met de financiële steun van CCV-vzw.

CCV-VZW

Groeneweg 151
3001 Heverlee
[email protected]
[email protected]
0468/27.70.52

 

 
     

Stuur je post naar

Domein Borgeind
Borgeindstraat 13/5
2900 Schoten

 

     

Bezoek ons ook op

 

 
     
Back to top