Let’s move!

Bewegen is gezond en draagt bij aan onze mentale gezondheid.  Fitness studio’s gingen dicht, sportverenigingen moesten hun trainingen annuleren, geen zondagse uitstapjes meer met de fiets – of wandelclub. Het afgelopen jaar liet een grote impact na en de zetel loerde steeds gemakkelijker om de hoek. De komende maand zal dat niet meer het geval zijn!

Vanaf wereld IBD dag, vandaag dus tot en met 19 juni 2021 slagen CCV-vzw en Crohn RCUH de handen in elkaar en organiseren wij een beweegchallenge! Trek je loop – of wandelschoenen of inlineskates aan, neem je fiets – of step en vertrek voor een tochtje in jouw eigen buurt of ver daarbuiten.

Tegen 19 juni 2021 willen we met z’n allen 20.000 km bewogen hebben voor én met IBD patiënten!

Om jullie extra te motiveren zullen wij de top 3 (de personen die het meest aantal kilometers hebben bewogen) belonen met een sportieve voucher!

Neem deel en word lid van onze groep op Strava!

Hoe?

Je kan wandelen, lopen of joggen, fietsen, steppen en inline skaten. Voor ieder wat wils!
Het is van belang de applicatie Strava op je smartphone te installeren. Dat is de enige manier om je kilometers in de club en het klassement te kunnen registeren. U kunt het speciale team gebruiken dat op Strava is gemaakt, genaamd ‘IBD- Let’s move! Lopen’ (https://www.strava.com/clubs/letsmovelopen ) voor alle wandelaars en joggers of ‘IBD- Let’s move! Fietsen’ (https://www.strava.com/clubs/letsmovefietsen )voor alle activiteiten op de fiets, step of  inline skates.

Om lid te worden van één van de teams, kan je de richtlijnen hieronder raadplegen;

Wanneer?

Deze activiteit begint op 19 mei en eindigt op 19 juni 2021. Met z’n allen proberen we in deze periode een totaal van 20.000 kilometer af te leggen.

Wie kan deelnemen? IEDEREEN!

Hoe gebruik en installeer ik de app Strava?Strava is een populaire tracking-app die je eenvoudig gratis op je smartphone kunt installeren.Als je het nog niet hebt geïnstalleerd; doe dit door op 1 van deze logo’s op uw smartphone te klikken om naar uw app store te gaan:

 1. Installeer de Strava-app
 2. Maak een profiel aan, selecteer de taal (beschikbaar in Nederlands en Frans) en log in. De basisservice is gratis, je hebt de betalende versie met meer extra’s niet nodig.
 3. Vraag om lid te worden van de club “IBD- Let’s move! Lopen” en/of “IBD- Let’s move! Fietsen”
 4. Begin met wandelen, rennen of fietsen!

Hoe kom je bij ons team CCV-vzw?

Op je telefoon:

 1. Open je Strava-app
 2. Klik op de knop Ontdekken/Discover/Découvrir onderaan je scherm
 3. Selecteer ‘Clubs’ in het menu bovenaan
 4. Typ ‘IBD- Let’s move’ in het zoekveld (vergrootglas)
 5. Selecteer ‘IBD- Let’s move! Lopen’ en/of ‘IBD- Let’s move! Fietsen’
 6. Klik op Join/Lid worden/S’inscrire
 7. Zodra uw aanvraag is goedgekeurd, bent u lid

Via de website:

Net als hierboven, ga naar de Strava-website, log in en ga naar de Club-zoekpagina

 Hoe voeg ik een activiteit toe aan ons team?

BELANGRIJK: Strava kan verschillende activiteiten volgen, maar per club moet er een keuze gemaakt worden in het type sport. Daarom vragen wij alle wandelaars, joggers en hardlopers lid te worden van onze club ‘IBD- Let’s move! Lopen’ en uw  activiteiten dus altijd als hardlopen te coderen, zelfs als je wandelt of wilt joggen.

Als je een activiteit op de fiets, step of inline skates wilt registreren vragen wij lid te worden van onze club ‘IBD- Let’s move! Fietsen’  en uw  activiteiten dus als fietsen te coderen, anders wordt je activiteit niet toegevoegd aan ons team.

 

 1. Om een ​​activiteit te starten, klik je op de knop in het midden hieronder (Record/Opnemen/ Inschrijven)

Opmerking: Als uw telefoon zich in een besparende batterijmodus bevindt, moet u zich mogelijk aanpassen

 1. Zorg ervoor dat je Run/Hardlopen/Course à pied hebt geselecteerd als activiteit of cycling/fietsen/faire du vélo.
 2. Start uw sessie
 3. Klaar? Druk op de ‘Finish’ knop. Tip: je kunt een leuke foto van je activiteit toevoegen
 4. Uw activiteit (en uw kilometers) worden automatisch toegevoegd aan ons team

 

Heb je vragen?

Contacteer ons dan per mail via [email protected] of telefonisch op 0468/27 70 52 (maandag, dinsdag en donderdag tussen 9-16uur en woensdag 8-12uur)