Samen met de zorgverstrekkers wil minister Maggie De Block de gezondheidszorg efficiënter en veiliger maken. Hierin is een specifieke taak voor de apotheker weggelegd als huisapotheker. 

Wat betekent dit voor jou?

Vanaf 1 oktober kan je zelf een apotheker kiezen als je huisapotheker. Dit is je vertrouwde apotheker die je kiest om je medicatie op te volgen en je te begeleiden bij het goed gebruik van

geneesmiddelen. Hierbij bezorgt je huisapotheker jou een persoonlijk medicatieschema dat steeds aangepast wordt wanneer nodig.

Waarom een huisapotheker kiezen?

Meerdere geneesmiddelen op een correcte manier innemen is niet altijd gemakkelijk. Dit kan voor verwarring zorgen, niet alleen bij jou maar ook bij je verschillende zorgverleners. Je huisapotheker is dé persoon die een volledig overzicht heeft van alle geneesmiddelen die jij neemt. Hij zal onder andere:

  • bij elke aflevering van een geneesmiddel gaan kijken in je medicatiehistoriek, om na te gaan of dit geneesmiddel werkelijk veilig is voor jou.
  • ook alle geneesmiddelen zonder voorschrift registreren, alsook gezondheidsproducten die invloed kunnen hebben op de werking van je andere geneesmiddelen.
  • al deze relevantie informatie delen met de andere apothekers bij wie jij langsgaat via een gedeeld farmaceutische dossier, zodat je bijvoorbeeld ook bij de apotheker van wacht het correcte advies krijgt.
  • samenwerken met je huisarts en andere zorgverleners voor het uitvoeren van je behandeling.
  • een medicatieschema voorzien dat je kan meenemen naar je andere zorgverleners zodat men daarmee rekening kan houden bij je verdere behandeling (bv. in het ziekenhuis).

Wens je meer te weten over wat deze dienstverlening voor jou kan betekenen?

Praat erover met je apotheker!

CCV-VZW

Groeneweg 151
3001 Heverlee
[email protected]
[email protected]
0472/51.63.51 of 0468/27.70.52

 

     

Stuur je post naar

Domein Borgeind
Borgeindstraat 13/5
2900 Schoten

 

   

Bezoek ons ook op

Website administrator: Vincent Reynders.

 

     
Back to top