Karolien is zeventien als ze gediagnosticeerd wordt als ongeneeslijk ziek. Ze weigert echter om haar ambities en dromen te laten temperen door een auto-immuunziekte en onderzoekt alle mogelijke pistes om een onbeperkt leven te kunnen leiden. Omdat deze zoektocht zodanig complex en interessant is, en bovendien tal van onverwachte inzichten oplevert, besluit ze om hierover te schrijven. Haar boek Auto-Immuun: van ziekte naar inzicht vat zeventien jaar aan ervaringen en inzichten samen wat betreft het omgaan met de ziekte van Crohn. Een zoektocht naar gezondheid vormde de aanzet, maar het gaat uiteindelijk over zoveel meer dan dat. Alomtegenwoordige existentiële onzekerheden omtrent identiteit, sociale status, vergankelijkheid en spiritualiteit worden op een toegankelijke wijze beschreven.

Kunstenares Karolien Deman (1985) is geïnteresseerd in het hoe en waarom van de dingen des levens. Schrijven betekent voor haar samenvatten, ordenen en begrijpen. Het genereren van herkenning bij haar lezers is een van de drijfveren. Karolien heeft ook een blog en vlog waarin ze haar bedenkingen deelt -> www.karoliendeman.com

Op vrijdag 31 mei stelt Karolien haar boek officieel voor aan het publiek. Ze vertelt onder andere over de diverse behandelingen die ze onderging en hoe ze zichzelf stapsgewijs beter heeft leren kennen dankzij de confrontatie met de ziekte. Haar voornaamste beweegreden om haar boek uit te brengen, is om herkenning te genereren. Karolien is er namelijk van overtuigd dat velen zich kunnen herkennen in haar verhaal en daaruit eventueel troost, inspiratie of hoop kunnen putten. Zo heeft ze het immers zelf met anderen ervaren tijdens haar zoektocht naar beterschap.

Auto-Immuun: van ziekte naar inzicht kan aangekocht worden via de Standaard Boekhandel:
https://www.standaardboekhandel.be/p/auto-immuun-9789492419521

CCV-VZW

Groeneweg 151
3001 Heverlee
[email protected]
[email protected]
0472/51.63.51 of 0468/27.70.52

 

     

Stuur je post naar

Domein Borgeind
Borgeindstraat 13/5
2900 Schoten

 

   

Bezoek ons ook op

Website administrator: Vincent Reynders.

 

     
Back to top