Medisch nieuws

 

DOEL

De Crohn- en Colitis ulcerosa Vereniging vzw wil de kennis van artsen op het gebied van chronische inflammatoire darmziekten en het wetenschappelijk onderzoek in dit domein ondersteunen.

RESEARCH GRANTS 
Een beurs van 3000 euro wordt jaarlijks ter beschikking gesteld. De eerste schijf van 1500 euro wordt toegekend bij bekroning van het onderzoeksproject.
Na 3 jaar, bij het voorleggen van de eindresultaten wordt de 2de schijf van 1500 euro toegekend. Wanneer het eindresultaat niet kan voorgelegd worden, kan de eerste schijf worden teruggevorderd.

Het moet een goed omlijnd, origineel klinisch wetenschappelijk onderzoeksproject betreffen dat door de kandidaat zelf zal uitgevoerd worden aan zijn instelling ofwel in het buitenland in een centrum met bijzondere bekendheid voor onderzoek op het gebied van inflammatoire darmziekten.

Het onderzoek moet beëindigd zijn binnen de 2 jaar na het toekennen van de beurs. De commissie zal hierop toezicht houden.

DEADLINE
15 Juli 2019

WIE KAN INSTUREN?
- Dokter in de geneeskunde of onderzoeker in het domein van IBD
- Niet ouder dan 40 jaar

HOE INSTUREN?
Zend de volgende opgesomde documenten via mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) naar het bestuur van CCV-vzw:
          Curriculum Vitae van de kandidaat
          Voorstelling onderzoeksproject: 2 A4 pagina’s; Situering van het onderzoeksvoorstel, klaar geformuleerde doelstellingen, een omschreven methodologie en afgelijnde onderzoeksperiode.

REVIEW PROCES
De projecten worden naamloos beoordeeld door een hiervoor door de CCV-vzw aangestelde beoordelingscommissie, die de onderzoeksvoorstellen op hun strikt wetenschappelijke en originele waarde beoordeelt.

Het bekroonde project wordt bekendgemaakt op de Nationale Studie - en Ontmoetingsdag die dit jaar plaatsvindt op zondag 13 oktober 2019.
De resultaten worden ook voorgesteld op de Belgian Digestive Disease Week.

Bij publicatie van de onderzoeksresultaten zal steeds vermeld worden dat het onderzoek uitgevoerd werd met de financiële steun van CCV-vzw.

 

 

 

 

 

Prof. Dr. Fazia Mana

UZBrussel

Bij IBD patiënten staat diarree meestal op de voorgrond en wordt zelden of nooit gesproken over constipatie. Dit betekent echter niet dat constipatie niet voorkomt bij IBD patiënten. Dit kan te wijten zijn aan de ziekte zelf maar ook een andere oorzaak hebben die niets met de inflammatoire darmziekte te maken heeft.

De producent heeft beslist om de grote verpakkingen Colitofalk suppo's van 500 mg uit de handel te nemen.

Ze stellen onderstaande alternatieven voor.

 

Door Prof. Dr. Filip De Keyser

‘Spondylartropathie’: moeilijk uit te spreken, maar geen zeldzame aandoening.

De aandoening komt bijna evenveel voor als reumatoïde artritis. Het begrip ‘spondylarthropathie’ is nog niet zo lang geleden in de reumatologische leerboeken verschenen als verzamelnaam voor een aantal ziektebeelden met heel wat gemeenschappelijke kenmerken.

CCV-VZW

Groeneweg 151
3001 Heverlee
[email protected]
[email protected]
0472/51.63.51 of 0468/27.70.52

 

   

Stuur je post naar

Domein Borgeind
Borgeindstraat 13/5
2900 Schoten

 

   

Bezoek ons ook op

Website administrator: Vincent Reynders.

 

     
Back to top