Voorzitter
Lid Raad van Bestuur
Lid Dagelijks Bestuur

Alles begon in de herfst van 2013, op de Studie- en Ontmoetingsdag in Oost- en West- Vlaanderen. Na een individueel gevecht van 2 jaar tegen mijn kronkels, vond ik de weg naar de vereniging. Ik kroop bij een nog voor mij onbekend koppel in de auto (Bedankt Mark en Greet om er tot op heden altijd voor mij te zijn!), niet wetende wat me te wachten ging staan. Vooral op zoek naar houvast, hoe ik verder een leven moest gaan leiden mét colitis ulcerosa. Naar contact met lotgenoten, naar antwoorden op toekomstvragen. Het was een eerste heftige confrontatie, maar ook zo geruststellend en hoopgevend. Tot op dat moment probeerde ik de ziekte op elke manier te ontkennen. Vanaf dan was er geen ontkennen meer aan, maar werkte ik samen met de personen om mij heen aan een manier om mijn kronkels en ik samen een succesvolle weg te laten banen in de toekomst. En dat doe ik nog steeds.

Geleidelijk aan leerde ik de bestuursleden van de vereniging kennen. Niet veel later werd me de vraag gesteld om mee in de kern van Vlaams-Brabant te participeren. Van daaruit participeerde ik mee in de jongerenwerking om dan een jaar later te worden voorgesteld als nieuw lid van de Raad van Bestuur. Het jongste tot op heden, het ‘groentje’ onder de groep. Het ging als een vaart vooruit! Gelukkig had ik al wat ervaring binnen de speelpleinwerking van Leuven.

Toen Danielle afgelopen winter haar ontslag als nationaal voorzitster aankondigde, vloog de gedachte de eerste keer door mijn hoofd; “Wat als ik mij nu eens kandidaat stel als nieuwe voorzitster?”. Ik voelde dat de timing goed zat, dat het nu of nooit was dat ik zulke functie kon invullen. Een vaste job, als verpleegkundige, stabiele kronkels en op zoek naar nog meer uitdaging. Ik doorsprak mijn capaciteiten en de voor – en nadelen met verschillende mensen uit mijn omgeving vooraleer ik mijn kandidatuur indiende. Eenmaal ingediend was het spannend afwachten tot de algemene vergadering.

En die kwam er eind maart. Ik had nooit verwacht dat zoveel bestuursleden vertrouwen hadden in mijn capaciteiten als voorzitster. Toen mijn naam dan ook viel, stond ik met mijn mond vol tanden (die momenten kan ik op 1 hand tellen J ) en slikte de emotie weg. Opgelucht, blij en trots. Onwetend over wat er nu allemaal op me af zou komen. Goed wetende dat ik de steun van de oudere, meer ervaren bestuursleden meer dan nodig zal hebben om samen te bouwen aan een nog betere uitbouw van de vereniging.

CCV-vzw, als een overlegorgaan, want het belang van patiëntenvereniging zal alleen maar toenemen om mee druk uit te oefenen op overheidsinstanties, professionals en farmaceutische bedrijven. Samen IBD meer naambekendheid geven, want de incidentie van IBD stijgt, de leeftijd van diagnose daalt en er is nog zoveel onwetendheid over de impact van IBD op het dagelijks leven.

CCV-vzw, als een ontmoetingsplaats, want steun vinden bij lotgenoten is een belangrijk element in de verwerking van de diagnose van eender welke chronische ziekte. Het geeft je hoop, een houvast dat je kan zijn, kan leven, kan dromen mét de ziekte.

CCV-vzw, als een vat vol informatie, want er zijn zoveel vragen en onzekerheden die op je afkomen als zulke diagnose op je pad komt. En dit doen we niet alleen, mijn dank gaat uit naar de medische adviesraad die ons hier nauw in bijstaat. We verwelkomen hier graag in de toekomst ook de BINA-verpleegkundigen bij.

Ik ben 100% klaar om als 25-jarige in dit nieuwe avontuur te springen. Voelen jullie de nieuwe wind al waaien?

Afronden doe ik graag met een dankwoord. Aan mijn familie en vrienden, zij die mij doorheen mijn ziekteproces altijd blijven steunen. Mij de kracht geven te blijven vechten en het vertrouwen geven in elke nieuwe stap die ik neem. Jullie zijn stuk voor stuk toppers. Aan de bestuursleden die achter mij staan en mij het volle vertrouwen geven in het uitvoeren van deze functie. Ik zal jullie niet teleurstellen en onthou: “Samen staan we sterk!”.
Veel liefs,
Jullie nieuwe nationale voorzitster,
0468/29.61.12 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

“Never give up, where there is love and inspiration. You can not go wrong”

CCV-VZW

Groeneweg 151
3001 Heverlee
[email protected]
[email protected]
0468/27.70.52

 

 
     

Stuur je post naar

Domein Borgeind
Borgeindstraat 13/5
2900 Schoten

 

     

Bezoek ons ook op

 

 
     
Back to top